2015. április 8., szerda

Istennek terve van veled!



                                                                                                 
János 15, 5 

5Én vagyok a szőlőtő, ti a szőlővesszők: aki énbennem marad, és én őbenne, az terem sok gyümölcsöt, mert nélkülem semmit sem tudtok cselekedni.”    

                                                                                                                                 
Jézus szőlővessző példázatában egy nagyon fontos dologra hívja fel a figyelmünket. Még pedig arra, hogy, amiképpen a szőlő azért lett teremtve, hogy gyümölcsöt teremjen úgy mi emberek is céllal élünk itt a földön. Van egy feladat, amit Isten személyesen ránk akar bízni. Ez azért is fontos, mert lehet, hogy sokszor azt gondoljuk vagy érezzük, hogy semmire nem vagyunk jók, de ez nem így van. Istennek terve van az életünkkel! Érdekes azt is megfigyelni a példázatból, hogy az Úr Jézus nem véletlenül a szőlőhöz hasonlítja az életünket, és mondjuk nem egy óriási Libanoni cédrushoz. A különbség a kettő között, hogy a Libanoni cédrus évszázadokon át növekszik, míg a szőlővessző csupán egynyári növény. Ez azt jelenti, hogy e-rövid idő alatt kell neki gyümölcsöt teremnie vagy is élettartalma igen rövid. Igen hasonló a mi életünkhöz, mivel gyengék, és törékenyek vagyunk, mint egy szőlővessző. Csodálatos a példázatban azt látni, hogy Isten a szőlőt céllal teremtette, ami nem más, mint a gyümölcs termés! Hát akkor az emberrel nem így lenne? Sőt annál inkább! Nem az számít, hogy mi mit gondolunk magunkról, vagy a környezetünk mit mond rólunk, hanem, hogy az Istennek mi a terve velünk! 
11Mert csak én tudom, mi a tervem veletek - így szól az ÚR -: békességet és nem romlást tervezek, és reményteljes jövőt adok nektek.” Jeremiás 29, 11.

Benedek Zoltán 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése