2015. április 20., hétfő

Határtalanul áhitat 16.hét



16. hét 
"The Whole World Reading" Olvas az egész világ 


Április 20 – 24.

János 8 – Jézus megmenti a házasságtörő asszonyt és még többször kinyilvánítja isteni mivoltát
-          Mit gondolsz mivel vádolták Jézust a 6-os igeversben? Ha egyet értett volna a törvények írástudók szerinti értelmezésével, akkor azok remélhették volna, hogy részvéte az asszonnyal szemben megszűnik?
-          Mit gondolsz Jézus mit írt a homokba? (6-8 igeversek)
-          Többen állítják, hogy  János evangéliumának  fontos része Jézus isteni mivoltának igazolása (58-59-es igeversek). Segítenek ma ezek a versek az evangélium hirdetésében?

János 9 – Jézus meggyógyítja a vakot és beszél a lelki vakságról
-          Hogyan segíthet a 3-as igevers azoknak utat mutatni, akik azt gondolják, hogy betegségük valamiféle isteni ítélet következménye? A farizeusok félbeszakítják a vakon született férfit, hogy véget vessenek annak az érzésnek, hogy ő tanítja őket. (13-34-es versek)
-          Mire tanít ez minket?
-          A vak hitt Jézusban. Mi volt az első dolog amit cselekedett? (Lukács 4:8)

János 10 – Jézust meg akarják kövezni istenkáromlásért
-          Mire utal az „ajtóőr” kifejezés?
-          A 30-33-as igeszakaszokban Jézus Isten Fiának nevezi magát és Istenre, mint az Atyára utal. A kettő egy. Ez a tanítás lényege. Hogyan segítenek ezek a szakaszok azoknak, akik küzdenek a Szentháromság tanának megértésével?

János 11 – Jézus életre kelti Lázárt. A Jézus megölésére  irányuló összeesküvés megerősödik.
-          A 35-ös ige, mely a Biblia legrövidebb igeverse mit mond Jézusról? Miért sírt?
-          Hasonlítsd össze a 45-ös és 53-as igeverset. Jézus megosztó személyiséggé válik. Mennyire igaz ez ma is?

János 12 – A dicsőséges bevonulás. Jézus megjósolja saját halálát.
-          Miért hasznos a tanítványok tudatlanságáról szóló információ a 13-as igeszakaszban? Mi ad hozzá mindez az evangélium hiteléhez?
-          El tudod képzelni milyen lenne Isten szavát hallani? (28-30-as igeszakaszok)

Gyermekeknek: A bárány története – János 10:1-10
A keresztények számára igazán fontos, hogy minden nap figyeljenek Istenre. Te hogyan tehetnéd ezt meg? Jó lehetsz abban, hogy Istenre fókuszálj, miközben sok egyéb dolog vonja el a figyelmedet ami körülötted történik. Talán vonulj el egy csöndes, békés helyre, hogy Istenre tudj figyelni, esetleg a zenehallgatás is segíthet a fókuszálásban. Nagyon fontos megtalálni, hogy milyen módon működik ez nálunk és kipróbálhatunk többféle módszert.
-          A héten szánj időt arra, hogy több dolgot is kipróbálj az Istenre való figyelésben.
-          Keress egy csöndes helyet, olvasd el a napi igét a Bibliából és aztán ülve vagy fekve csendben figyelj Istenre. Előkészíthetsz egy jegyzetfüzetet és jegyzetelj vagy készíts rajzot arról, amit az Úr eszedbe juttat. Közben hallgathatsz zenét, vagy te magad is zenélhetsz, mialatt az Úrra gondolsz.
-          Állj meg abban a tevékenységedben, amit éppen végzel – iskolában, otthon, játék közben a barátaiddal – és néhány percig koncentrálj Istenre. Készíts jegyzetet vagy rajzot arról, amit az Úr eszedbe juttat ez idő alatt.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése