2015. március 13., péntek

Kölcsönös segítség az Üdvhadsereg Válaszút Házában

Novemberben kutyás foglalkozások indultak Otthonukban. Olyan kutyusok jöttek hozzánk, hölgyeink mindennapjait megszínesíteni, akik maguk is tanulók még. Egyszer majd terápiás kutyák lesznek, de most még az útjuk elején járnak és néha kicsit szétszórtak, hóbortosak.  Viszont már most olyan trükköket tudnak, hogy mi csak ámultunk és bámultunk. 




Tudnak táncolni, tapsolni, pörögni, forogni, gurulni és még „puskalövésre” halottnak tettetni magukat is.  Lakóink a következőket írták a foglalkozások után feltett kérdésre, mely szerint mi okozott számukra örömet a bemutatóból? „Amikor a kutyák pacsit adtak, forogtak és az egyik eljátszotta a halottat.”
A játékos  foglalkozásokat önkéntes lányok tartották 1 órában,  ahol a lakók barátkozhattak a kutyákkal, simogathatták őket, trükköket gyakorolhattak velük. Sok lakónknak már a kutyák jelenléte is örömet okozott, felszabadultak, kicsit elfelejtették hétköznapi gondjaikat, nehézségeiket. Többen jelezték, hogy bátrabbak lettek és kevésbé tartanak a kutyáktól, mióta ilyen formán időt töltöttek velük. A kutyák játékossága és a kutya-gazdi kapcsolat az, ami nagyon tetszett nekik . Volt, aki azt is megjegyezte, hogy a magas vérnyomása is lejjebb ment egy-egy foglalkozás hatására.
A pozitív visszhang után ebben az évben is folytatódnak a foglalkozások, amelynek első alkalmával társasjátékozni lehetett a négylábúakkal. Hogy milyen is volt ez? Beszéljenek inkább a képek!
A lényeg, hogy a lakókat is felvidították a kutyák, akik pedig  gyakorolhattak a lakókkal, hogy egy nap majd profi terápiás kutya váljék belőlük.
„Minden, amit csináltak, aranyosak voltak, mindent köszönök és szeretném, ha jönnének.” /egy lakó visszajelzése/


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése