2015. július 12., vasárnap

Határtalanul áhitat 28. hét



28. hét

"The Whole World Reading" Olvas az egész világ 
2015. július 13 -17.

1Korinthus 3 – Pál az alázatosságot és az egységet sürgeti az egyházon belül
-          Van-e mai megfelelője annak a problémának, amiről Pál beszél az 1-5.versekben?
-          Van-e veszélye annak, hogy néhány elismert keresztény vezető szavait felmagasztaljuk, háttérbe helyezve a Biblia tanítását?
-          Mi az a „Nap”?(13.vers) Milyen „munkáról” és milyen „tűzről” beszél Pál ? És mi a díja?(14-15.versek)

1Korinthus 4 – Pál figyelmeztet a gőgösségre
-          Istennek milyen titkai kerülnek napvilágra? (1.vers)
-          Pál szarkasztikus a 10. versben?

1Korinthus 5 – A gyülekezet belső ügyeivel kell törődni
-          Mit jelent a 2, igeversben  „az eltávolítás”? Jelentheti ,hogy valaki többé nem tagja a gyülekezetnek, vagy nem barátkozik bizonyos személyekkel?(11.vers)
-          Lehet ez vezérvonal hasonló problémák esetén a mai gyülekezetekben is?(1-5.versek)
-          Vannak-e esetek, amikor a gyülekezeten belül kell ítélkezni?(11-12.vers)

1Korinthus 6 – Pál elmondja, hogy a vitákat a gyülekezeten belül kell intézni
-          Ez a bekezdés a hívők és nem hívők közötti vitákról szól, vagy szélesebb látókörre hangolja az olvasót?(1-6.vers)
-          Hogy magyaráznánk a 9-10. verseket? Az említett dolgok között van, ami a mai egyházra is érvényes? Ez az ízlés szerint „összeválogatott”teológiai nézet elfogadható a mai társadalmi igények alapján?
-          „ Dicsőitsétek Istent a testetekben”- A 9-10.versek vonatkoznak az élvezeti szerekre, a testedzésre, étkezésre is?

1Korinthus 7 – Pál különbséget tesz Isten és saját tanácsai között
-          Hogyan foglalható össze ez a fejezet?

Gyermekeknek – Együtt munkálkodva Istennel
1Korinthus 3:4-9
Amikor sportolsz, benne vagy egy iskolai projekteben, játszol egy együttesben tudnod kell, mennyire fontos a csapatmunka. Enélkül igazán nehéz lenne eljutni a győzelemig, megoldani egy feladatot vagy eljátszani egy dalt. A csapatmunka azt jelenti, hogy együtt dolgozunk egy cél eléréséhez. Ha el kezded követni Jézust, te is a csapatának a részévé válsz és az együtt munkálkodás a jóhír megosztásában nagyon fontos feladat. Gondolj a hadtestedre, gyülekezetedre és vitassátok meg a családban vagy kis csoportokban a következőket:
-          Hogy munkálkodnak együtt az emberek, hogy Jézus jóhírét megosszák egymás között? Soroljatok fel annyi dolgot, amennyit csak tudtok.
-          Vegyetek elő egy nagy lapot, amire mindannyian tudtok rajzolni. A közepére írjátok fel: „Jézust megosztani olyan mint…..”körbe pedig írjátok fel az összes ötletet. A kép meg tudja mutatni, mennyi különböző módon tudnak együtt munkálkodni az emberek Krisztusért.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése