2015. május 9., szombat

Tudósítás Nepálból

Damaris Frick, az  Nemzetközi Üdvhadsereg Vészhelyzeti Szolgálatok koordinátora írta munkájukról Nepálból:

A mai napon a Területi Vezető Hivataltól megkaptuk a hivatalos engedélyt arra, hogy működtessük a  Durbar Square Tábort , ami jelenleg ellát 1200 embert, (kb. 100 család). A tábor Bhaktapurban van egy ősi város mellett, amely az UNESCO által védett listában a Világörökség részeként is szerepel, amelynek voltak szép palotaudvarai, templomai, különleges fái, valamint híres csodálatos művészi fém és kőfaragásairól.

Megtervezünk egy ételosztást itt is és egy másik táborban a repülőtér közelében, ahol jelenleg 84 család él, a legnagyobb szükségük a víz, így ezt fognak kapni,valamint  tésztát és rizst és dhaalt, de kis mennyiségben szükségük van olajra  és sóra is. Azt az információt kaptuk, hogy ezeknek az embereknek holnap el kellene hagyni ezt a tábort. Ha ez nem történik meg és az embereknek nem áll szándékukban elmenni innen a közeljövőben, valószínűleg fel kell vállalnunk, hogy a tábor vezetést átvegyük és itt is osszunk egy kevés ételt (és egyéb szükséges dolgokat).





Carol Telfer ezredest nevezték ki  a felelős vezetőnek ezekben a táborokban.

Tegnap a SAVN.TV-ből (USA Nyugati Territórium) is megérkezett a stáb, egész nap dolgoztak,hogy a közösségben segítsenek, sokakkal beszéltek, ez most angyon fontos az itteni embereknek.

Beszélgetés a sátorban nem csak film felvétel, hanem a nehézségek meghallgatása is. 

Az értékelő csapatunk is visszatért Sindhupalchokból. Ők éppen egy nagy kaland részesei lettek, hiszen gyalog tették meg a 60-70 kilométeres utat,  miközben sok közösséget látogattak meg az út mentén és rögzítették a szükségleteket.





Továbbra is arra kérünk mindenkit, hogy imádkozzon Nepál népéért és mindazokért a segítő szervezetékért is, akik tovább folytatják munkájukat és segítenek az ország működésének újbóli beindításában.


A magyar szervezet munkáját itt tudja támogatni : ADOMÁNY KÜLDÉSE
Köszönjük !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése