2015. március 10., kedd

"ez a nap fény volt a sötét életünkben "

Az Üdvhadsereg Új Kezdet Háza 2014. december 01-vel kezdte meg szolgáltatását a 1063 Budapest, Bajnok u. 25. szám alatt. Az intézmény nappali ellátás mellett  ( nappali melegedő, szociális népkonyha) 
50 hölgy számára biztosít átmeneti szállón lakhatást és rehabilitációs otthon igénybevételét.

Egyre többen jönnek a nappali melegedőbe, és egyre többen étkeznek a szociális népkonyhán. Az átmeneti szállóra és a rehabilitációs otthonba folyamatosan költöznek, így az áhítatok, a napi foglalkozások, programok megszervezésre kerültek. Célunk, hogy jó közösség alakuljon ki az intézményben, és az itt lakó hölgyek lássák életük értelmét és célját.

Február 17-én, délután 2 órakor volt a hivatalos megnyitónk után az első nagyobb programunk, a farsang.

Nagy készülődés és izgalom előzte meg a készülődést. A hölgyeket is inspiráltuk, hogy vegyenek részt ezen a közös programon. Megbeszélések, egyeztetések, a ruha adományokból válogatások zajlottak. Koreográfia írás, retro zene keresés a már megbeszélt forgatókönyvhöz.
Nagy élmény volt lakónak, dolgozónak egyaránt a 60-as években Szécsi Pál által előadott "Gedeon bácsi a nők bálványa" jelmez egyvelege. A Piroska és a farkas modern változata pedig mindenkit nevetésre indított. Jelen volt köreinkben Karády Katalin a cigarettafüstjével, valamint a hölgyek bemutatták a 60-as, 70-es évek divatját hozzá illő zene kíséretében. De, nemcsak mese és magyar hírességek elevenedtek meg színpadunkon, hanem Michael Jackson is az ismert táncával. Volt cigányasszony, éneklés, vers. Öröm volt a dolgozók számára, hogy a nappali melegedőből is 3 férfi vállalkozott a a "Három testőr" jelmezes bemutatójára.
A jókedvet fokozta az adományokba kapott parfüm, ékszerek kiosztása tombola formájában. Nem maradhatott el a farsangi fánk sem és a táncmulatság.

Az egyik lakó őszinte vallomása " ez a nap fény volt a sötét életünkben " minden dolgozó napját bearanyozta.

Az eseményen készült többi képet itt megnézheti

Jegesi Zoltánné intézményvezető helyettes tollából

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése